Geçtiğimiz Cumartesi Anonymous Polonya, Bradley Foundation’nı hacklediklerini ve yaklaşık 30 GB’lık veriyi internete sızdırdıklarını açıkladı.
#3 – #hacked Bradley Foundation – 30.GB -> https://t.co/Ra0KRlRUYR <- FullBackup from local network and server #ClintonCurruption — Anonymous Poland (@anpoland) 31 Ekim 2016
#3 – #hacked Bradley Foundation – 30.GB -> https://t.co/Ra0KRlRUYR <- FullBackup from local network and server #ClintonCurruption
— Anonymous Poland (@anpoland) 31 Ekim 2016
Bu veriler arasında pek çok ünlü kişi ve firmaların finansal bilgileri, e-posta adresleri ve iç yazışmaları gibi hassas bilgiler bulunuyor. Diğer taraftan muhtemeldir ki bu bilgiler ışığında FBI Direktörü James Comey, Hillary Clinton’ın seçim kampanyası için gelen ödemelerin kaynağının araştırılması ile ilgili bir rapor göndermiş durumda.
Hackleme sonrası elde edilen verilerin yaklaşık 56.000 belgeden ibaret olduğu belirtiliyor. Tüm bu belgelerin tek tek incelenmesi oldukça vakit alacaktır. Dolayısıyla seçimlere az bir vakit kala gerekli incelemenin ve işlemlerin tamamlanması yetişemeyebilir. Diğer taraftan, bu belgelerin ne kadar doğru olduğu veya kaynaklarının kim ya da kimler olduğu da bir diğer önemli soru.
İddialara göre Rothschild’ler, Temmuz ayında Hillary Clinton’ın kampanyası için 150 milyon dolarlık bağışta bulunmuşlar. Bağışın belgesi olarak da aşağıdaki görsel sunulmakta.
Atalay Keleştemur, siber istihbarat analisti ve PHP güvenlik uzmanı olarak görev yapmaktadır. Linux ve özgür yazılım gönüllüsüdür. Çeşitli kurumlarda sistem yöneticisi ve yazılım geliştiricisi olarak çalışmıştır. Siber İstihbarat isimli kitabın yazarıdır.
Yorum:*
Nickname*
E-mail*
Website
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA. × 2 = 12
Konuyla ilgili yorumlara abone olmak için kutucuğu işaretleyiniz.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.